Léčivé mandaly

Jarní rovnodennost 2021

 Propojení a semknutí v jeden celek

Číst celé

Astrologie je nauka o tom, čím a kdy budeme ovlivňováni. I mandala může tyto informace zastoupit obrazovou formou. Datum slunovratu připadá přibližně na stejný kalendářní den v roce, ale okolnosti, které na nás působí, se mění.

Rozbor mandaly:

Obvod mandaly (žluto-modrý prstenec) znázorňuje informace, které k nám přicházejí a jak je vyhodnocujeme. Modrá barva označuje moudrost. Žlutá barva značí velkou intenzitu, ukazuje, jakým informacím budeme věnovat pozornost. Další menší zelený prstenec znázorňuje převádění našich názorů do praxe každodenního života. Zelená barva je vždy spojena se změnou, proměnou čili jiným způsobem jednání, než jsme byli doposud zvyklí. Další menší fialový prstenec znázorňuje přechod emocí k dlouhodobějším cílům. Fialová barva označuje zduchovnění a pohled do budoucnosti i o několik generací. V jakém prostředí a vztazích budou žít naše děti, vnoučata, pravnoučata atd.… V poslední části mandaly- středu se objevuje opět žlutá a také zelená barva, která nás vede k intenzivní transformaci našeho nitra, důraznějšímu vnímání sama sebe.

Změny klimatu, emocí a vědění zákonitě povedou k proměně celé společnosti ale i nás samotných. Výjimečný stav není jen ve společnosti ale i v nás samotných. Naše tělo je součástí přírody, a proto bychom mu měli naslouchat. Brání nám v tom přílišná záplava informací a nepochybně i zastaralé názory naší mysli. Každý je zodpovědný za své činy, ale i za to jaký názor nebo emoce podporuje. Jinými slovy, čemu dáváme svou pozornost, to podporujeme a zesilujeme.